Требиње: Бесплатан курс информатике за ученике из руралних подручја

Срна
Требиње: Бесплатан курс информатике за ученике из руралних подручја

Требиње - Народна библиотека у Требињу организује бесплатан почетни курс информатике за ученике петог и шестог разреда из руралних подручја из овог града, рекла је Срни директор ове установе Милосава Супић Вуковић.

Ученици се могу пријавити у својој подручној школи или у Народној библиотеци до 12. септембра.

Вуковићева је навела да је ријеч о једномјесечном курсу који ће се одржавати током четири суботе по два школска часа.

“Имамо своје рачунаре и желимо да дјеци из основних школа са руралног подручја помогнемо у савладавању наставног градива. Они ће имати прилику да науче основе жвордаж, како да отворе налог за мејл и пошаљу поруку, правилно и сигурно коришћење претраживача на интернету, те бројне функције које ће им помоћи у свакодневном учењу”, навела је Вуковићева.

Осим запослених у Народној библиотеци, помоћ при организовању курса, у зависности од броја пријављених ученика, понудили су директор Основне школе “Јован Јовановић Змај” Дарко Јегдић и наставник информатике из те школе Дејан Драговић.

“Са Јегдићем смо постигли договор да ова школа, у складу са могућностима, организује бесплатан превоз суботом за ученике из својих подручних одјељена, који се буду пријавили на курс”, појаснила је Вуковићева.

Она је додала да је Јегдић понудио и кабинет информатике ове школе ако број пријављених полазника буде већи од 20, с обзиром на то да Народна библиотека има услове до тог броја пријављених.

На подручју Требиња дјелују четири подручне школе, и то у Петровом Пољу, Ластви, Дражин Долу и Љубомиру, које похађају 142 ученика.

Народна библиотека организује и курс енглеског језика по комерцијалној цијени за све заинтересоване грађане, а пријаве су у току.

У овој установи пружају и услуге штампања, дигитализације писаног материјала, преписа текста, редактуре, израде презентација, те услyге интернета. /крај/мор/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана