Требињцима представљен филм "Заштићено благо"

Срна
Требињцима представљен филм "Заштићено благо"

ТРЕБИЊЕ - Завод за заштиту културно-историјског и привредног насљеђа Републике Српске представио је вечерас у Требињу документарно-промотивни филм о заштићеним подручјима природе Републике Српске "Заштићено благо".


У филму "Заштићено благо" представљена су заштићена подручја Републике Српске која су смјештена на око 32.000 хектара.

Начелник Одјељења за заштиту природног насљеђа у овом заводу Драган Ковачевић истиче да је филм настао из жеље да се након 26 година рада Завода покаже све оно лијепо што Република Српска има.

"Највећа жеља нам је да овај филм постане едукативног карактера и да га покушамо уврстити у систем образовања, да дјеца у раној младости упознају Републику Српску и све њене природне вриједности", каже Ковачевић.

Директор Републичког завода за културно-историјско и природно насљеђе Јасна Милешевић рекла је да је ово својеврстан културни караван који је кренуо по Српској.

"Прије Требиња филм је приказан у Бањалуци и Градишци, а већ у наредном периоду биће приказан у Бијељини и Источном Сарајеву", навела је Милешевићева.

У оквиру промоције филма данас је у Требињу одржана и креативна радионица за најмлађе Требињце на којој су осликавали природна богатства свог краја.

Режисер и сценариста филма "Заштићено благо" је Никола Деретић, а продуцент Завод за заштиту културно-историјског и привредног насљеђа Републике Српске.

Вечерашња промоција филма одржана је у галерији Музеја Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана