Траже санацију пута до краљице рафтинга

Р. Ђ.
Траже санацију пута до краљице рафтинга

туристима могли несметано да омогуће приступ овој ријеци, те да избјегну компликације приликом преласка границе са Црном Гором, са којима су годинама суочени.

Фоча - Фочански рафтери затражили су на састанку од општине да додатно уреди трасу макадамског пута десном обалом Таре да би у предстојећој сезони

Рафтери истичу да траса десном обалом Таре, коју је општина прије годину и по изградила уз помоћ инжењерије и механизације Оружаних снага БиХ, није адекватна за саобраћај и захтијевају да буде урађена подлога, затегнут пут и проширен на појединим дијеловима.

У фочанском Удружењу рафтера “Тара и Дрина” и сами су се прихватили посла на уређењу дијелова трасе, али помоћ траже од локалне управе.

- Пут јесте пробијен, али нам не служи. Ниједан комби неће да иде тим путем јер су рафтери у међувремену набавили бољу механизацију и неће да иду овом трасом, већ црногорском, која је асфалтирана. Тражимо да среде подлогу, затегну пут и доведу у најбоље стање да бисмо могли да идемо нашом страном, а спремни смо и да плаћамо неку таксу да би пут био одржаван - рекао је предсједник Удружења рафтинг клубова “Тара и Дрина” Здравко Матовић.

Начелник Фоче Радисав Машић истиче да ће до почетка љетне сезоне пут бити уређен и оспособљен за саобраћај.

- Неће то бити у најбољој функцији у којој желимо да буде, али ћемо обезбиједити да се саобраћај тим путем одвија нормално и помоћи рафтерима да своју дјелатност обављају што је могуће боље - рекао је Машић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана