Традиционални турнир у малом фудбалу у Мркоњић Граду: Спортским духом побјеђују препреке

Данијела Бајић
Традиционални турнир у малом фудбалу у Мркоњић Граду: Спортским духом побјеђују препреке

МРКОЊИЋ ГРАД - Традиционални Градски турнир, који општина Мркоњић Град већ 15. годину заредом организује у знак сјећања на повратак становништва послије Одбрамбено-отаџбинског рата, показао је да спортски дух побјеђује све препреке.

  Упркос томе што манифестација ове године изгледа другачије због пандемије вируса корона па ће, између осталог, изостати и ватрена навијања публике, то није обесхрабрило такмичаре. Напротив, број пријављених екипа никад није био већи.

Турнир, који су у петак отворили начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић и предсједник Клуба малог фудбала (КМФ) Полицајац Борислав Шарић у спортској дворани “Нова банка”, трајаће до 3. фебруара.

- Турнир се, нажалост, одржава без присуства публике, јер морамо да испоштујемо све епидемиолошке мјере. Ипак, ове године пријавио се рекордан број екипа, на шта смо посебно поносни, јер иако је ово мала средина, постали смо надалеко познати по спортским резултатима - рекао је Вођевић.

Он је додао да је учешће узела 51 екипа у три старосне категорије.

- Ријеч је о квалитетним екипама из 20 локалних заједница БиХ и једној из Панчева. Све је врхунски посложено и организовано у сарадњи са КМФ Полицајац, имајући у виду да је уприличено под другачијим околностима - казао је Вођевић и додао да овај турнир организују сваке године у сарадњи са  Културно-спортским центром “Петар Кочић”.

У току дана, прича Вођевић, играју се двије утакмице са по три екипе, а све како би испоштовали мјере и изашли у сусрет учесницима који долазе из мало удаљенијих локалних заједница.

-  Уочи обиљежавања Дана општине, односно 3. фебруара, када буде организовано финале, биће уручени пехар и плакете за најбоље спортисте и клубове у протеклој години. То већ радимо традиционално у оквиру обиљежавања Дана општине, 4. фебруара - казао је Вођевић и нагласио да ће грађани то моћи да прате путем телевизијског преноса уживо.

Побједници у сениорској конкуренцији, према његовим ријечима, добиће 3.500 КМ, пехар и дипломе, док ће поражени у финалу добити 1.500 марака.

- Свашта смо планирали за прославу Дана општине, али одустали смо од много тога због ограниченог окупљања. Све ћемо то надокнадити идуће године буде ли епидемиолошка ситуација повољнија, а надам се да хоће, јер овај догађај за нас значи много и то са више аспеката - истакао је Вођевић.

Дан кад су се вратили у разрушени град, 4. фебруар, Вођевић истиче да сви мјештани посебно доживљавају, тог дана се, каже, буде разне емоције.

Обавјештења

Сви који су заинтересовани за турнир могу се информисати путем “Фејсбук” странице и средстава јавног информисања локалне заједнице која ће преносити резултате и садржаје турнира.

На страници је наведено које екипе треба да одиграју утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана