Тим младих људи из Бањалуке покреће друштвену мрежу за љубитеље животиња

Д. Б.
Тим младих људи из Бањалуке покреће друштвену мрежу за љубитеље животиња

БАЊАЛУКА - Како би у сваком тренутку знали гдје је налази пас или мачка којег су дали на удомљавање и какво је његово здравствено стање, група љубитеља животиња из Бањалуке одлучила је да покрене јединствену друштвену мрежу, која би омогућила лакши приступ информацијама о кућним љубимцима.

Циљ младих ентузијаста је стварање глобалне мреже у којој се све заједнице, службе и људи који раде на добробити животиња, могу повезати на једном мјесту, а како би идеја била спроведена у дјело потребна им је новчана помоћ коју, сви који желе да помогну, могу донирати путем сајта “kickstarter”.

Они који донирају новац, како је објаснила једна од покретача ове несвакидашње приче Анђела Шпановић, добиће поклон као што су портрети њихове животиње, лоптице, мајице, креветићи, док компаније заузврат могу да очекују простор за маркетинг. Шпановићева је испричала да је замисао да свака животиња има свој профил, затим би се видјело преко којег удружења је удомљена, као и код којег ветеринара је воде.

- Једна од предности би била да корисници у сваком моменту могу да се увјере да је нека животиња добро, а да при томе не улази у приватност власника - објаснила је Шпановићева и додала да ће љубитељи животиња, који пружају услуге чувања и шетње љубимаца моћи да се путем ове апликације оглашавају.

Шпановићева, која је до сада пружила дом за многе напуштене и болесне животиње, на овај корак се одлучила јер се, како каже, нагледала свега.

- Нагледала сам се свега, до тога да пси сами себи одгризају ноге, јер су злостављани па имају психичких проблема. Тако сам дошла на идеју да, наравно кроз разговор са представницима удружења која се баве заштитом животиња, покренем ову кампању, јер људи не знају како, између осталог, могу помоћи - казала је Шпановићева.

Прича о покретању друштвене мреже за животиње, каже Шпановићева, већ је одјекнула регионом, а подршку су им већ понудили љубитељи животиња из Хрватске, али и других земља.

- Свакодневно нас контактирају нови људи и удружења за заштиту животиња с циљем промоције. То нам даје вјетар у леђа да што прије покренемо апликацију - казала је Шпановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана