Свих пет одборника ДНС-а у Приједору напустило странку

Срна
Foto: РТРС

ПРИЈЕДОР - Свих пет одборника ДНС-а у Скупштини града Приједора напустило је ову странку, изјавио је данас Срни досадашњи предсједник клуба одборника ове странке Горан Предојевић.

Предојевић је навео да, заједно са Славицом Поповић, Младеном Радишићем, Игором Јаворићем и Драганом Ромчевићем, наставља рад, као независни клуб одборника.

"Незадовољни политиком и путем којим иде ДНС, донијели смо одлуку да напустимо странку. Свјесни чињенице да нам је до сада једини политички ангажман био само у ДНС-у и да смо много труда и енергије уложили у стварање и јачање странке нисмо спремни прихватити пут којим иде ДНС и однос појединих функционера према одборницима и члановима ДНС-а", рекао је Предојевић.

Предојевић је прошлог мјесеца поднио оставку на дужност предсједника Градског одобра ДНС-а Приједор коју је обављао претходне двије године.

ДНС је на локалним изборима 2020. године освојио шест мандата, али је одборник Златко Ритан на почетку мандата напустио странку и клуб и дјелује као назависни одборник, а из ДНС-а је прешао најприје у Демос, а потом у НПС.

У садашњем сазиву градског парламента и оба одборника ПДП-а, Ранко Смиљанић и Младен Кулунџија, напустили су странку и дјелују као независни одборници, а накнадно су основали нову странку, Поткозарски народни покрет /ПНП/.

Од 31 одборника у приједорском парламенту, на локалним изборима 2020. години учествовала је једна независна кандидаткиња, Слађана Боројевић Радаковић која је пред опште изборе ове године приступила СПС-у. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана