Свечаном сједницом обиљежен Дан и крсна слава општине Челинац

Срна
Свечаном сједницом обиљежен Дан и крсна слава општине Челинац

ЧЕЛИНАЦ - Дан и крсна слава општине Челинац - Сабор Светог архангела Гаврила обиљежени су свечаном сједницом којој су вечерас присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те министри у Влади Српске.

Сједници су присуствовале и бројне личности из политичког, привредног и друштвеног живота Српске и представници братских општина Мајданпек, Трстеник и Звечан.

На свечаној сједници уручене су три плакете општине за достигнућа и допринос од изузетног значаја. Добили су их Завод за запошљавање Републике Српске, директор Универзитетско-клиничког центра /УКЦ/ Српске Владо Ђајић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић.

У име награђених општинском руководству се захвалио Ђајић који је рекао да му је част бити међу овим добитницима, посебно због чињенице што се доказао у својој средини, а Челинчани су то препознали.

“Наставићу да са своје позиције и даље помажем развој ове локалне заједнице, а морам нагласити да смо сви заједно урадили огроман посао током пандемије вируса корона и на ту чињеницу сам поносан”, рекао је Ђајић.

Три општинске захвалнице додијељене су заслужним појединцима, футсал репрезентативцима БиХ Срђану Иванковићу и Дарку Милановићу, те активисти из Штрба Недјељку Бабићу.

Захвалнице су одлукама начелника општине и предсједника Скупштине општине Челинац добили предузеће “Тромеђа СББ”, као и челиначки фотографи Никола и Владимир Тадић.

Признања појединцима и колективима за достигнућа и допринос од изузетног значаја за развој и углед општине уручили су начелник општине Владо Глигорић и предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић.

Начелник општине Владо Глигорић је истакао да је од прошлогодишњег Дана општине до данас реализован значајан број пројеката, а за наредни период је рекао да ће приоритет бити равномјерно улагање у све мјесне заједнице.

Глигорић је навео да су у овој години планирали да равномјерно распореде у свих 17 мјесних заједница буџетска средства у износу од 416.000 КМ, сагледавајући, прије свега, приоритете грађана.

Према његовим ријечима, предвиђен је наставак изградње водоводне и канализационе мреже, путне инфраструктуре, објеката високоградње.

“Наставићемо да пружамо подршку образовним и културним установама, спортским колективима и бројним удружењима. Морам нагласити да смо у протеклом периоду имали изузетну сарадњу са вишим нивоима власти, прије свега са Владом Републике Српске, те очекујем наставак успјешне сарадње и у овој години”, навео је Глигорић.

Предсједник Српске у дружењу са грађанима Челинца

 Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић дружила се вечерас са грађанима Челинца поводом Дана и крсне славе општине - Сабор Светог архангела Гаврила.
“Слављеничка атмосфера у Челинцу и дружење са грађанима поводом Дана и крсне славе општине”, написала је Цвијановићева на свом “Инстаграму”.

Грађани су ову прилику искористили да разговарају и фотографишу се са предсједником Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана