Сутра аеро-Митинг уз учеснике из шест земаља региона

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- На приједорском аеродрому Урије сутра ће бити одржан "Аеро-митинг Приједор 2022", који ће окупити учеснике из Словеније, Хрватске, БиХ, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Предсједник Управног одбора Аеро-клуба "Приједор" Владимир Новаковић рекао је да ће бити веома занимљив програм, неколико акробатских авиона, стандардни приказ летења спортских летјелица и једрилица, те радио-контролисаних модела и ваздушног балона, а биће изведени и падобрански скокови.

"Очекујемо велики број посјетилаца. Ограничени смо с простором за паркинг, полиција и наши редари ће регулисати саобраћај и зато молимо суграђане да дођу пјешке или да возила остављају даље од аеродрома. За аутобусе са школском дјецом из околних општина имамо простор", изјавио је Новаковић новинарима у Приједору.

Митинг почиње у 12.00 часова, а претходиће полагање вијенаца код споменика посвећеног слијетању Фрање Клуза и Рудија Чајавеца на прву слободну територију 1942. године.

Новаковић је додао да су покровитељи манифестације Влада Републике Српске и град Приједор.

"Од саме идеје имали смо њихову пуну подршку, а и од самог почетка српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је жељу и вољу да буде дио нас, тако да је он предсједник организационог одбора", навео је Новаковић.

Он је нагласио да аеродром Урије од 15. маја има рјешење за привремени гранични прелаз.

Аеро-митингом обиљежава се 80 година од формирања Прве партизанске авијације и 70 година постојања и рада Аеро-клуба "Приједор", чија ће монографија бити промовисана сутра, те додијељена признања заслужним члановима и пријатељима Клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана