Сусрет прњаворских основаца 50 година након матуре

Б. Р.
Сусрет прњаворских основаца 50 година након матуре

Прњавор - Тридесетак некадашњих основаца из Шибовске, код Прњавора, организовало је у суботу цјелодневно дружење којим су обиљежили 50 година од растанка са учионицама мјесне школе “Петар Кочић”.

Поносни што су се окупили послије пет деценија, бивши ученици су подијелили успомене које носе из ђачког доба, препричали покоју анегдоту усађену у сјећању и заказали наредни састанак.

- Наша школа изграђена је 1904. године и најстарији је школски објекат на прњаворском подручју. Истински смо се обрадовали сусрету и добром одзиву некадашњих ђака. Заједнички закључак нам је да је тих 50 година брзо протутњало, а да успомене и сјећања једних на друге нису изблиједјели - рекао је један од иницијатора овог сусрета Љубиша Калаба.

Своје некадашње ђаке поздравили су и њихови тадашњи наставници Мира Милинчић, Владимир Михаљчишин и Миленко Милијевић, који нису крили понос на ученике који су 1959. године испраћени на средњошколско образовање.

Уз обнављање старих, непролазних успомена, учесници дружења договорили су се да сусрете, на које долазе као пензионери, организују сваке године.

                                                                                                                                                    

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана