Суд у Шамцу почиње да ради у пуном капацитету

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Основни суд у Шамцу данас почиње са радом у пуном капацитету, што ће бити значајано и за грађане општина Доњи Жабар и Пелагићево, речено је данас Срни у Министарству правде Републике Српске.

Портпарол Министарства правде Републике Српске Сања Џомбић истакла је да су Влада Српске и Министарство правде у сарадњи са општином Шамац завршили реализацију пројекта обезбјеђивања услова за почетак рада Основног суда у овом мјесту.

"Будући да је одјељење Основног суда Модрича у Шамцу радило само три дана, грађани Шамца, Пелагићева и Доњег Жабара тада су морали да обављају административне послове када су била организована и суђења", рекла је Џомбићева.

Она је подсјетила да је Влада Српске утврдила да су испуњени услови за почетка рада Основног суда у Шамцу јер су обезбијеђени кадровски, материјални, финансијски услови, као и простор.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да суд у овој локалној заједници почиње да ради послије 16 година, те подсјетио да су 2005. године реформом правосуђа сва овлаштења пребачена на Основни суд у Модричи.

"Одјељење суда у Шамцу активирали смо у 2017. години и инсистирали да судије Основног суда у Модричи долазе овде и одржавају рочишта. Шамац је једна од ријетких општина која је послије реформе правосуђа обонвила рад суда", додао је Милићевић.

Основни суд у Шамцу запошљаваће пет судија и 25 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана