Студенткиња безбједности решета мреже

Дејан Јовичић
Студенткиња безбједности решета мреже

СРБАЦ - Андреи Ивановић (22) из Ситнеша код Српца фудбал је више од игре, а љубав коју од дјетињства гаји према најважнијој споредној ствари на свијету није се угасила до данас.

Андреа је студент треће године Факултета безбједносних наука у Бањалуци и првотимац Женског фудбалског клуба Слога из Српца. Са својом екипом је недавно освојила треће мјесто у Првој лиги Републике Српске и проглашена за најбољег стријелца са 29 погодака из 14 одиграних утакмица. Од малих ногу имала је разна интересовања, похађала бројне секције у основној и средњој школи, гдје је била одличан ђак, али је таленат за фудбал највише од свега долазио до изражаја.

- Није ми могао проћи дан без лопте, па сам свакодневно играла фудбал, нарочито са дјечацима из србачке Слоге, јер тада није било женске екипе. С њима сам учествовала и на турнирима, гдје смо освајали прва мјеста. У средњој школи смо имали женски тим са којим сам била прва на регионалном и трећа на републичком такмичењу, те проглашена за најбољег стријелца и играча - рекла је Андреа.

Када је у Српцу основан женски фудбалски клуб, није се двоумила да заигра и већ у првој сезони је постигла највише погодака, због чега је проглашена за трећег најбољег спортисту општине Србац за 2018. годину. Врхунац је доживјела ове године када је својим мајсторијама очарала не само домаће, већ и гостујуће навијаче, уписујући се у стријелце и по шест до седам пута на једној утакмици, чиме је показала раскошно фудбалско умијеће.

- Постићи погодак није лако, јер поред знања треба имати и спортске среће, па се дешавало да неколико пута у току утакмице затресем пречку. Највећи притисак сам имала у посљедњој утакмици јер су ми требала још два поготка да завршим сезону на листи најбољих стријелаца, а екипи побједа да освоји треће мјесто. Иако смо губиле на почетку, оставиле смо срце на терену и успјеле у нашој намјери. Када имате тим који дише као један и кога повезује иста љубав, а то је фудбал и жеља за успјехом, онда је само небо граница - каже Андреа.

Добијала је понуде бројних клубова, међу којима и бањалучког Борца, за који је једно вријеме играла, али жели да остане и даље у Српцу и помогне Слоги да оствари свој сан и освоји титулу.

- Србац је мало мјесто у поређењу са развијенијим фудбалским срединама, али има савршену екипу, чији је просјек око 17 година и којој су другарство и слога на првом мјесту. Имамо најбоље навијаче, који нас редовно бодре и наше противнице често остају у чуду када виде такву подршку. Све су то разлози због којих желим да останем у свом граду и да уз пуно залагања и одрицања покушамо донијети трофеј у Србац и ући у Премијер лигу БиХ - истиче Андреа.

У свему томе, како каже, неће занемарити факултетске обавезе, а остали хобији ће за сада морати причекати. Док је похађала основну школу, учествовала је на такмичењима у одбојци, кошарци и рукомету, али и из историје, физике, математике и вјеронауке, освојивши чак и титулу ученика генерације. Током ђачких дана била је посвећена писању, цртању и новинарству као члан Новинарске секције у Центру средњих школа “Петар Кочић”, а двије године заредом добијала је и награду за најистакнутијег новинара школе.

Меси

Домаћи фудбал Андреа Ивановић слабије прати, али не пропушта утакмице Лиге шампиона и репрезентације. Омиљени играч још од дјетињства био јој је Лионел Меси.

- Погледати добру утакмицу и лијепе голове за мене је прави ужитак - каже Андреа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана