Студенти медицине провели дан са штићеницима “Сунца”

С. М.
Студенти медицине провели дан са штићеницима “Сунца”

РОГАТИЦА - Група студената друге и треће године Медицинског факултета у Фочи провела је један дан практичне наставе кроз разговор са штићеницима Дома за старија лица “Сунце” у Рогатици и његовим особљем које даноноћно бдије над скоро 80 лица трећег животног доба која су уточиште нашла у овој установи.

Циљ је процјена геријатријског стања и нивоа његе кроз практичан разговор са штићеницима кога су водили студенти предвођени професорима Наталијом Хаџивуковић и Срђаном Живановићем.

На лицу мјеста анализирана је организација рада са старим лицима и њихово збрињавање од доласка, преко свакодневног живота до задњег дана боравка у дому.

На основу тога Медицински факултет једном годишње ради посебну геријатријску анализу и доставља дому на наставак доброг рада и отклањање уочених недостатака.

- Дом за старија лица у Рогатици је добра научна база у коме наши студенти имају шта видјети и научити како практично треба да се ради са особама трећег животног доба којих је све више од улице до социјалних установа - нагласио је Живановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана