Страствени риболовац Небојша Шарић из Српца сомове лови као од шале

Д. Ј.
Страствени риболовац Небојша Шарић из Српца сомове лови као од шале

СРБАЦ - Након што је у априлу прошле године упецао сома капиталца од 20 килограма, Небојша Шарић (40) из Каоца код Српца поново је остварио улов вриједан пажње.

Пецајући ових дана на Сави код Кобаша, осјетио је да се на удицу закачио још један крупан примјерак и након готово получасовне борбе из воде је извукао сома тешког 15 килограма. Као и прошле године, до трофеја је стигао са дугогодишњим пријатељем Далибором Шаулом са којим најчешће прекраћује вријеме пловећи Врбасом и Савом.

Небојша каже да су користили лаганији прибор намијењен за лов смуђа, тако да их је сом поштено намучио и додаје да су имали срећу да пецају из чамца јер су тиме остварили предност.

- Закачени сом је силовито кренуо низ воду и када се удаљио педесетак метара, дигли смо сидро и пошли за њим. Убрзо смо га сустигли након чега га је Далибор ухватио лип-грипом и извукао у чамац - рекао је Небојша, који каже да је прошлогодишњег капиталца лако продао, али овај улов ће завршити на његовој трпези.

Небојша се риболовом бави више од три деценије и за то вријеме је уловио на десетине крупних примјерака, а оне ситније не може ни избројити. Упецао је смуђа од шест килограма а за уловљеног буцова тешког 4,5 килограма освојио је награду претпрошле године на такмичењу у Сремској Митровици. Признаје да му у посљедње вријеме сомови нарочито иду од руке, уловио их је много, од којих су неки тежили од десет до 16 килограма, а прошлогодишњи је био убједљиво највећи.

- Осјећам да ћу ове године надмашити рекорд и да ћу из Саве извући сома тежег од 20 килограма јер их сигурно има на овом подручју - каже Небојша који је и члан Спортско-риболовног удружења “Бистро” из Српца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана