Стипендије за 117 рогатичких студената

С. М.
Стипендије за 117 рогатичких студената

РОГАТИЦА - Начелник Рогатице Милорад Јагодић потписао је јуче уговоре о стипендирању студената, за шта је у буџету општине ове године намијењено 190.000 марака.

На јавни конкурс за стипендије у текућој академској години пријавило се 157 студената високошколских установа у Републици Српској, БиХ и Србији, а посебно формирана комисија предложила је 117 студената, који испуњавају услове.

Они ће у десет мјесечних рата у текућој години добити по 140 марака или за десет марака више него прошле године.

На малој свечаности Јагодић је поздравио присутне студенте и неколико родитеља оних који нису могли доћи на потписивање те им пожелио добро здравље и да успјешно заврше школовање, али и да се врате на подручје општине и допринесу њеном развоју.

Прво мјесто на листи, као награда је аутоматски припало Сари Нинковић, ученици генерације овдашњег Средњошколског центра из посљедње генерације матураната, која се уписала на Медицински факултет у Фочи након положеног пријемног испита на којем је била најбоље пласирана међу више кандидата.

Стипендију је добила и Милица Кокошар, студент четврте године медицине, која каже да јој ова подршка значи пуно. Њом покрива трошкове смјештаја и хране у студентским објектима, што олакшава живот и њеним родитељима.

И Марко Мирић, бруцош на економском факултету, каже да му стипендија доста значи. Слично прича и Ђорђе Фргања који “гази” трећу годину машинства уз трошкове које му покрива отац пензионер и мајка домаћица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана