Стевановић: Формира се карантин у Каракају

Срна
Стевановић: Формира се карантин у Каракају

ЗВОРНИК- Град Зворник формираће још један карантин који ће бити бити смјештен у фискултурној сали Основне школе у Каракају, капацитета до 100 кревета, најавио је данас командант Градског штаба за ванредне ситуације Зоран Стевановић.


Стевановић, који је и градоначелник Зворника, на конференцији за новинаре је подсјетио да предстоје васкршњи празници и да би, без обзира на све апеле, прилив људи из иностранства могао да буде повећан.

Он је нагласио да град из тог разлога мора бити спреман да их све прихвати у нови карантин који се припрема.

Стевановић је поново апеловао на суграђане који су на раду у иностранству, да овај пут избјегну долазак у свој родни крај за вријеме празника.

“Уколико, ипак, дођу, празнике ће провести у карантину који је обавезан за сва лица која допутују из иностранства, без изузетка”, рекао је градоначелник, наводећи примјер да је у карантин тренутно смјештен и брачни пар, који је са троје мале дјеце стигао из Русије.

Командант Градског штаба упутио је апел суграђанима да буду друштвено и људски одговорни и дисциплиновани како би спријечили ширење вируса корона.

“Молим вас, најозбиљније схватите тренутак у коме се налазимо, учините све што је до вас, а то је да будите дисциплиновани, да не излазите без пријеке потребе из својих домова, да избегавате контакте, носите заштитну маску, а уколико вам нешто треба ту смо да вам помогнемо”, поручио је Стевановић.

Истичући да више није питање хоће ли се пребродити вирус корона, Стевановић је рекао да је битно да се ширење вируса што прије заустави како би био стављен фокус на рад и привређивање, односно враћање у нормалан живот без страха од вируса.

Стевановић је рекао да су три лица са регије Бирач, која су позитивна на вирус корона, смјештена у изоловано одјељење зворничке Опште болнице.

Градоначелник је похвалио, прије свега, љекаре и друго медицинско особље јер чине велике и озбиљне напоре да се ситуација изазвана вирусом корона превазиђе, излажући се директним контактима са зараженима и са потенцијално зараженима.

“Захвални смо њима, као и припадницима Полицијске управе, Комуналне полиције, радницима Службе цивилне заштите, Службе професионалне ватрогасне јединице, сви су они буквално на услузи 24 часа и чине све да се број заражених сведе на минимум и да се избјегну жртве вируса короне”, додао је Стевановић.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације изразио је задовољство што нема новозаражених лица и што су све особе из два круга контаката са једном зараженом особом из Зворника негативне на вирус корона.

Он је рекао да је Градски штаб одлучио да се дозволи ограничен рад радњама за продају риболовачке опреме, као и мобилних телефона.

Стевановић је нагласио да је снабдијевање у граду је задовољавајуће и да нема несташице артикала, тако да не треба правити никакве залихе и истакао да је у оваквим ситуацијама изузетно значајна улога волонтерског сервиса, који функционише беспрекорно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана