Стефановићу уручен грб општине Дрвар

Срна
Стефановићу уручен грб општине Дрвар

ДРВАР - Министру одбране Србије Небојши Стефановићу вечерас је у Дрвару уручен грб општине поводом Дана општине, а он је ову прилику искористио да најави још улагања у ову повратничку општину са већинским српским становништвом.

Грб општине Стефановићу је уручила начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Стефановић је рекао ће Србија помагати општине у Федерацији БиХ /ФБиХ/ гдје су Срби повратници, подсјетивши да је у Дрвару отворен производни погон текстилне фабрике “Јумко”.

Он је увјерен да ће Влада Србије изаћи са конкретном помоћи у наредном периоду, прије свега, у привреди.

“Србија помаже свом народу гдје год он био. Ми не кријемо да градимо и желимо добре односе са Републиком Српском, али и са оним општинама у ФБиХ гдје су се Срби вратили”, рекао је Стефановић.

Стефановић је подсјетио на 27. јули 1941. године када је у Дрвару подигнут устанак народа у БиХ против фашизма, те напоменуо да је овај народ показао да се борио за слободу и против фашистичког терора.

Рунићева је нагласила да су Дрвар и Дрварчани неизмјерно захвални Србији и Републици Српској за помоћ коју пружају, те подсјетила да је Србија до сада уложила два милиона евра.

“Захваљујући томе реализовали смо бројне инфраструктурне пројекте у нашем граду. У наредном периоду очекујемо од Владе Србије још финансијске помоћи”, рекла је Рунићева.

Програм обиљежавања Дана општине почео је свечаном сједницом Општинског вијећа, а потом је одржана свечана академија на којој су уручена и општинска признања.

Уручене су и плакете заслужним појединцима као и организацијама, међу којима Дому здравља Дрвар који се несебично борио у борби против вируса корона.

Свечаности су присуствовали бројни званичници из политичког и јавног живота Дрвара, али и сусједних општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана