Старац из Велике Кладуше преживио у шуми једући гљиве

nezavisne.com
Старац из Велике Кладуше преживио у шуми једући гљиве

Велика Кладуша - Права драма одвијала се минулих дана у Зборишту, надомак Велике Кладуше, након што се Аган Муратовић (67), мјештанин поменутог села, изгубио у шуми, да би након три дана био пронађен жив и здрав.

Муратовић је у протеклу сриједу кренуо у околне шуме на планини Жировац како би сакупљао гљиве, али како је рекао, прије одласка у шуму није узео дозу лијекова које редовно пије, због чега је изгубио оријентацију.

“Дошло ми је некако мутно пред очима, а у том тренутку почело је да грми и да пада киша. Пожурио сам кући, али сам ударио кривим смјером и послије неколико километара схватио сам да се крећем непознатим предјелом. Тумарао сам около, сударао се с дрвећем, падао и устајао, али никако нисам могао да пронађем ваљани пут”, каже овај симпатични старац. Каже како је у шуми било хладно и влажно и да је јео гљиве које је проналазио како би утажио глад.

У међувремену, како се није враћао кући, његова породица је алармирала читаво село, обавијестили су полицију и мјештани су одлучили да организују потрагу за несталим старцем. Према ријечима Шефика Садиковића, предсједника Планинарског друштва “Велика Кладуша”, неколико десетина људи је током три дана пречешљало велико подручје, али од Муратовића није било трага ни гласа, да би у петак стигао  телефонски позив од Граничне полиције да је хрватска полиција, на својој страни,  подно Жировца, пронашла старијег човјека који се изгубио.

Синови и ближа родбина у невјерици плакали су од среће, а радост нису крили и остали учесници потраге. Истог дана синови су преузели исцрпљеног и изнемоглог Муратовића из Дома здравља у Двору на Уни и довезли га кући те позвали све учеснике потраге да се окупе код њих и прославе овај необичан догађај који је на крају сретно завршио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана