Српски члан посјетио вишечлану породицу Ритан у Мљечаници

Срна
Српски члан посјетио вишечлану породицу Ритан у Мљечаници

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас вишечлану породицу Ритан у селу Мљечаница код Козарске Дубице.

Ријеч је о породици која има 21 члана, шесторо браће и њихове породице од којих је десеторо дјеце.

Додик је чланове породице и дјецу обрадовао поклонима и након разговора са њима најавио да ће најкасније до прољећа бити изграђен пут до њиховог породичног газдинства, чиме би се доста тога олакшало овој породици.

Он је додао да ће породици Ритан помоћи и у смислу функционисања пољопривредног газдинства, и када је ријеч о регистрацији газдинства, али и у набавци механизације.

Према његовим ријечима, ова вриједна породица, која ништа не тражи, заслужују помоћ и друштва и државе.

Породица Ритан живи у подножју Козаре, бави се сточарством и ратарством, а њихов сточни фонд броји неколико стотина грла различите стоке.

У име породице Ритан, српском члану Предсједништва БиХ ријечи захвалности упутио је настарији од браће Ритан, Манојло.

Ову породицу данас је посјетио и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, повјереник Општинског одбора СНСД-а Ранкица Марељ и шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Владо Каурин.

Током посјете породици Ритан, Додик је најавио да ће у наредних седам дана почети реконструкција магистралног пута на дионици од Врбашке /Градишка/ до Драксенића /Козарска Дубица/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана