Српчани помажу обнову разрушене куће у Глини

Д. Ј.
Српчани помажу обнову разрушене куће у Глини

СРБАЦ - Општина Србац са неколико србачких привредника помоћи ће обнову једне од кућа у Глини у сусједној Хрватској које су уништене 29. децембра прошле године у снажном земљотресу.

Ово је изјавио начелник Српца Млађан Драгосављевић, који је ових дана боравио у посјети Глини са власником србачке фирме “Тат-Ком” Драганом Татомиром. Они су се срели и са епископом горњокарловачким Герасимом, са којим су разговарали о начину помоћи становништву овог краја.

- Лично сам се увјерио у огромне размјере ове природне непогоде и на приједлог епископа Герасима одлучили смо да помогнемо једној петочланој породици која није у могућности да обнови свој дом. У домаћинству живи пет женских особа, међу којима је и двоје дјеце узраста осам и десет година. Уз подршку неколико привредника из Српца, комплетно ћемо обновити кућу и довести је у стање да се у њој може нормално боравити - рекао је Драгосављевић. Он је позвао и друге хуманисте из Српца који желе и могу да помогну да се јаве локалној управи како би се пружила помоћ овој породици и њихова кућа што прије ставила под кров.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана