Средњошколски центар у Рогатици добија нови изглед

С. М.
Средњошколски центар у Рогатици добија нови изглед

РОГАТИЦА - Зграда Средњошколског центра “27. јануар” у Рогатици, чији темељи и највећи дио спољашње конструкције датирају још из времена Аустроугарске, ускоро ће засјати новим сјајем.

Наиме, при крају је постављање нове термоизолационе фасаде, чиме ће бити окончан и трогодишњи пројекат на подмлађивању комплетног  објекта ове јавне установе.

Ријеч је, рекла је директорица центра Жаклина Лелек, о замјени спољне и унутрашње столарије, бојењу и стављању нове фасаде, поправци олука и других лимених и осталих временом оштећених дијелова на старој и новој згради у којој се сваке године образује више стотина младих Рогатичана.

- Утрошено је више од 230.000 марака из буџета општине, а циљ је да се, с једне стране, обезбиједе што повољнији услови за образовање младих и заштите ови објекти од даљег пропадања, с друге стране - рекао је начелник општине Милорад Јагодић.

С обзиром на то да се зграда Средњошколског центра налази у улици Српске слоге, њеним “подмлађивањем” окончава се и један други пројекат који унапређује квалитет живота у овом мјесту.

Ријеч је о постављању нових фасада на 22 стамбене и стамбено-пословне зграде дуж улице Српске слоге као главне артерије у граду.

За ове намјене, према одлукама Скупштине општине, из локалне касе издвојено је 130.000 КМ уз два одсто, колико су требало да издвоје заједнице етажних власника и власници индивидуалних објеката.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана