Србац: За пројекте младих 12.000 КМ

Д. Ј.
Србац: За пројекте младих 12.000 КМ

СРБАЦ - За пројекте омладинских неформалних група из Српца из буџета општине у овој години биће исплаћено 12.000 марака.

Начелник општине Млађан Драгосављевић позвао је заинтересоване омладинце да доставе захтјеве за одобравање средстава путем јавног позива који је отворен до 28. августа.

- Право учешћа имају омладинске неформалне групе састављене од најмање три особе, старости од 15 до 30 година, а максималан износ средстава који могу тражити од општине је до 1.500 КМ по захтјеву. Омладинци морају обезбиједити своје учешће од најмање 50 одсто од тражених средстава од општине, било да се ријеч о новцу или материјалу и раду - рекао је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, одобрени пројекти морају бити реализовани у року од три мјесеца.

Прошле године одобрено је око 12.000 КМ за реализацију 10 пројеката. На тај начин, уређен је градски парк у Српцу и изграђена љетна позорница, а поправљене су играчке и набављене нове справе за дјечији парк у центру града.

- Помогли смо и иницијативу омладинаца из Бајинаца у набавци спортске опреме, кречењу дома и уређењу игралишта, а младима у Лепеници омогућили смо изградњу полигона за Паинтбалл. За младе из Ситнеша, Разбоја и Лилића одобрили смо средства за израду ношњи и набавку опанака - каже Драгосављевић.

Међу одобреним пројектима била је и израда столова за друштвени дом у Кукуљама и финансирање радионица украшавања столњака, чаша, флаша и прављење накита, као и фото-радионице за младе из Српца.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана