Србац: У вртићу “Србија” мјеста за 200 малишана

Д. Ј.
Србац: У вртићу “Србија” мјеста за 200 малишана

СРБАЦ - Општина Србац у наредној години ће добити нову фабрику у области индустријског текстила у којој ће бити запослено око 100 радника, а планиран је и завршетак изградње друштвеног дома у Разбоју Љевчанском и новог вртића који се гради средствима Владе Србије.

Говорећи о новој фабрици, начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је у питању једна реномирана аустријска компанија, те да ће фабрика бити изграђена у индустријској зони Црнаја.

- У току је процес регистрације предузећа у РС које ће водити ове активности. Са припремама за изградњу објекта кренуће се одмах након формирања новог скупштинског сазива, односно када буду усвојена сва потребна акта - рекао је­ Драгосављевић.

Он додаје да нови инвеститор неће представљати конкуренцију постојећим произвођачима текстила у Српцу јер се ради о другој врсти производње.

Говорећи о новом вртићу, Драгосављевић је рекао да се процедуре приводе крају и да је у току расписивање јавног позива.

- Планирано је да до краја идуће године завршимо објекат у ком ће бити смјештено 200 малишана - истакао је Драгосављевић.

Ову општину обишао је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакавши да ће нови вртић, као и многи други објекти у Српској, носити назив “Србија” те да ће његовом изградњом бити омогућени бољи услови и задовољене потребе за смјештај дјеце.

- Влада Србије за изградњу вртића издвојиће 850.000 КМ. Након тога слиједи фаза опремања, на чему ћемо радити по завршетку грађевинских радова - рекао је Додик.

Он је обишао и мјесну заједницу Разбој Љевчански и обећао да ће бити обезбијеђена додатна средства за завршетак градње друштвеног дома, истичући да је веома важно да људи имају објекат у којем ће се окупљати.

- Вјерујем да ће дом бити завршен на прољеће и да ћемо се поново овдје окупити да прославимо још један успјех важан за ово мјесто - рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана