Србац: Слободно још 36 мјеста у Центру средњих школа

Д. Ј.
Србац: Слободно још 36 мјеста у Центру средњих школа

СРБАЦ - У Центру средњих школа “Петар Кочић” у Српцу у јунском року је уписано 80 од планираних 116 ученика, а највеће интересовање је владало за Гимназију, гдје је остало слободно само једно мјесто.

Директор Центра Миленко Живанић рекао је да је од планираних 20 у Гимназију уписано 19 ученика, док је интересовање за занимања пословно-информатички техничар и техничар ЦНЦ технологија показало по 18 ученика и још је слободно 12 мјеста, односно по шест у оба занимања.

- Уписали смо и 14 ученика у одјељење фризера, а остало је још десет слободних мјеста. Предвидјели смо 12 ученика за занимање бравар-заваривач, а уписало их се петоро, док је шесторо изразило жељу да се обучава за механичара мехатронике, хидраулике и пнеуматике и остало је још исто толико слободних мјеста - казао је Живанић.

Он је рекао да су задовољни досадашњим бројем уписаних и додао да ће у јулском року бити слободно 36 мјеста, како би план био у потпуности испуњен. Пријем докумената за упис ученика у средње трогодишње  и четворогодишње школе у јулском року почиње 4. а завршава се 6. јула. Резултати уписа биће објављени 8. јула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана