Србац: Даваоцима крви бесплатан паркинг

Д. Ј.
Србац: Даваоцима крви бесплатан паркинг

СРБАЦ - Добровољни даваоци крви из Српца, који су најдрагоцјенију течност даровали двадесет и више пута, биће ослобођени плаћања паркинга, рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

Он наводи да је иницијативу поднио локални Црвени крст након чега су извршене измјене и допуне правилника о јавним паркиралиштима.

- Пријаве за ослобађање од паркинга врше се у Црвеном крсту, а услови које даваоци морају да испуне су да су држављани Републике Српске и БиХ и имају пребивалиште на подручју Српца. Потребно је и да имају у власништву регистровано возило на своје име - рекао је Драгосављевић.

Лица која испуњавају наведене услове потребно је да доставе увјерење о држављанству, потврду о пребивалишту, овјерену копију саобраћајне дозволе за возило у власништву лица које се ослобађа плаћања и овјерену копију личне карте, те увјерење о броју давања крви које ће добити у Црвеном крсту приликом пријаве.

- Позивам добровољне даваоце да у што краћем року доставе своје податке како би се могао комплетирати списак лица која остварују ово право - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана