Спортисти и рекреативци трче за здравље Марка Вучковића

Срна
Спортисти и рекреативци трче за здравље Марка Вучковића

БИЛЕЋА - Ентузијасти, спортисти и рекреативци из Гацка и Билеће организују у децембру “Трку за здравље” од Папиног дола до Билећког језера да би помогли у прикупљању новца за лијечење Марка Вучковића из Билеће, коме је потребно 140.000 КМ за трансплантацију бубрега у Бјелорусији.

Трка ће бити одржана 12. или 13. децембра, у зависности од временских услова. До тада је отворена “продаја” километара. Наиме, сви могу бити учесници тако што ће куповати километре, а почетна цијена једног километра је 10 КМ.

Километре може купити сваки појединац, установа, удружења и слично. Свака куповина километра ће бити јавна, транспарентна и доступна свима, а прикупљени новац ће бити уплаћен на рачун Вучковића.

Трчаће 70 километара, а у плану им је да тако промовишу здравље и природне љепоте овог дијела Херцеговине.

Старт је планиран са мјеста Папин до /Волујак/, а циљ је Билећко језеро.

Кроз “Трку за здравље” жеља учесника је да укажу на потребу сваког појединца да води бригу о сопственом здрављу кроз физичку активност, нарочито у години гдје је систематски нарушено, али је главни циљ здравље Марка Вучковића.

До сада се за ову трку пријавило 18 тркача из Гацка и Билеће.

“Да наши кораци буду мозаик оздрављења”, поручују оптимистични тркачи/це из Гацка и Билеће који већ сада најављују да је ова трка само увертира за неке нове, тркачке подухвате у Гацку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана