СП подржао кандидатуру Зорана Стевановића за градоначелника Зворника

Срна
СП подржао кандидатуру Зорана Стевановића за градоначелника Зворника

ЗВОРНИК - Представници градских одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Социјалистичке партије /СП/ Зворник потписали су данас споразум о подршци кандидатури Зорана Стевановића из СНСД-а за градоначелника Зворника на предстојећим локалним изборима.

Споразум су потписали вршилац дужности предсједника Градског одбора СП Зворник Небојша Галић и предсједник Градског одбора СНСД-а Зоран Стевановић.

Галић је, након потписивања споразума, рекао новинарима да Градски одбор СП подржава актуелног градоначелника Стевановића на предстојећим локалним изборима за поновни избор на ову функцију, чиме се потврђује сарадња ове двије странке која траје већ пуних 14 година.

"У ових 14 година заједничког рада СНСД-а и СП-а завршен је велики број пројеката у Зворнику, док су неки у реализацији, од којих су изградња новог блока и реконструкција постојећег дијела Опште болнице, санација моста Крања Алаксандра Првог Карађорђевића, Дома здравља и других пројеката који доприносе свеукупном развоју гарад Зворника", рекао је Галић.

Истичући да тим који добија и има успјеха у развоју стратешких пројектних циљева који доприносе свеукупном бољитку живота грађана не треба мијењати, Галић је рекао да је Зворник, захваљујући политици развоја коју са својим коалиционим партнерима води Стевановић, нема неку опозицију, што је и најбољи доказ да се у овом граду дорбо гради и ради.

Галић је изразио очекивања да ће СП у Зворнику на предстојећим локалним изборима освојити око три хиљаде гласова и најмање три мандата у Скупштини града Зворника.

"Имамо квалитетну листу кандидата за одборнике у Скупштини Града и очекујемо три мандата", рекао је Галић, подсјетивши да СП сада има два одборника у Градској скупштини.

Стевановић је рекао да је потписима званично овјерен коалициони споразум СНСД-а и СП-а који траје 14 година.

"Задовољни смо нашом заједничком сарадњом. Заједно смо изграђивали систем у овом граду, гледали напријед, радили на реализацији пројеката, стварали нове идеје, за разлику од предходног периода када је Зворник мијењао начелнике сваких пола године или годишње", рекао је Стевановић.

Истичући да је Зворник дошао у фазу да је локална власт стабилна, да нема скупштинских сједница које трају по неколико дана, Стевановић је рекао да садашња локална власт унапријед мапира све проблеме и ради на њиховом рјешавању.

Стевановић је изразио очекивање да ће ових дана бити потписани коалициони споразуми и са другим партијама које немају свог кандидата за позицију градоначелника, а имају сличан програм рада као СНСД са својим коалиционим партнерима.

"Жеља нам је да Зворник напредује, да га градимо и развијамо у средину пожељуну за све њене грађане у којој ће да раде, граде, остају и опстају", рекао је Стевановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана