Соколац: Планинари и спортисти чистили општину

Срна
Соколац: Планинари и спортисти чистили општину

СОКОЛАЦ - Планинари и чланови спортских клубова са подручја Сокоца данас су се укључили у акцију "Учинимо то" у којој су очистили спортске терене и дјечија игралишта поводом обиљежавања Свјетског дана чистоће и Свјетског дана чистих планина.

Идеја је потекла од Планинарског друштва "Гласинац", чији је секретар Вера Мијатовић рекла новинарима да су уз планинаре учестовали и чланови Карате клуба "Гласинац", Рукометног клуба "Гласинац", Фудбалског клуба "Соколац", Омладинске организације "Соколац" и Удружења "Свети Василије Острошки".

Мијатовићева је додала да је акција чишћења завршена заједничким излетом на видиковац Црвене стијене на Романији, са кога се пружа поглед према свим вишим планинама средње и источне БиХ.

Из соколачког Планинарског друштва апелују да сви посјетиоци излетишта и стаза на Романији и у близини Соколца чувају околину и смеће остављају на мјестима која су за то предвиђена.

Планинар Миланко Крстајић, који је и члан Удружења "Свети Василије Острошки", позвао је и друге да дају свој допринос у чувању Романије и Сокоца, те напоменуо да се одазвао акцији како би својим примјером пробудили свијест код људи да животну средину треба одржавати чистом и здравом.

Тренер Рукометног клуба "Гласинац" Јован Боровчанин навео је да сваке године учествују у акцији чишћења, што треба да буде настављено, док је карате тренер Миодраг Боровчанин истакао да млади треба да схвате да сваки град изгледа онако каквим га чине грађани.

Спортски риболовци локалног удружења "Биоштица" јуче су очистили и излетиште "Бук" на ријеци Каљина.

Акција чишћења требало је да буде одржана прошле суботе, када се и обиљежава Свјетски дан чистоће - 18. септембра, али је одгођена због лоших временских услова.

Свјетски дан чистих планина обиљежава се 26. септембра организовањем акција чишћења природне средине, те изласком на локалну планину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана