Соколац: Градска развојна агенција поклонила рачунаре средњој школи и библиотеци

Srna

СОКОЛАЦ - Градска развојна агенција Источно Сарајево поклонила је данас два рачунара Средњошколском центру "Василије Острошки" и један рачунар Народној библиотеци на Сокоцу, рекла је Срни директор ове агенције Младенка Пандуревић.

 

Пандуревићева је навела да су након замјене своје опреме почетком ове године у Градској развојној агенцији одлучили да поклоне два рачунара, који су потпуно у функцији, соколачком средњошколском центру и библиотеци у овом мјесту јер су ове двије установе исказале потребе за том опремом.

Према њеним ријечима, Развоја агенција је имала у виду да Средњошколски центар "Василије Острошки" од прошле године има смјер информатичке гимназије и да им је ова опрема неопходна за извођење редовне наставе.

"С обзиром на то да град Источно Сарајево сноси материјалне трошкове средњих школа на подручју града, то је само још један доказ добре сарадње Градске управе са нашим средњошколским установама", рекла је Пандуревићева.

Директор соколачког Средњошколског центра "Василије Острошки" Мирослав Максимовић рекао је да су поклоњени рачунари у веома добром стању и да ће одмах бити стављени у функцију у школској зборници, а други у неки од кабинета у којима су потребни напредни програми за рад у овој установи.

Директор Народне библиотеке Соколац Божица Јанковић захвалила је Градској развојној агенцији, истичући да им рачунар значи много, будући да им је недостајао у читаоничком простору.

Она је додала да ће овај рачунар послужити у најбоље сврхе корисницима библиотечких услуга, матурантима и студентима како би у свако доба имали приступ интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана