Соколац: Безбједносна ситуација задовољавајућа

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Безбједносна ситуација у општини Соколац на задовољавајућем је нивоу у свим сегментима, истакнуто је на сједници Форума за безбједност ове локалне заједнице.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да су разговарали о стању безбједности у свјетлу завршетка школске године, прослава матура и одлазака ученика на екскурзије.

Бјелица је рекао да је на сједници Форума било ријечи и о праћењу стања у области неовлаштене производње и промета наркотика на подручју ове општине.

"Изразио сам посебну захвалност и подршку, у име грађана општине, Станици полиције Соколац за акције које су спроведене на подручју наше општине у којима су пронађене одређене количине наркотика и гдје се сваки дан ради и не смије стати док се и посљедњи случај не ријеши", рекао је Бјелица.

Он је апеловао и на општине у окружењу да се позабаве питањем сузбијања кривичних дјела из области неовлаштене производње и промета дроге.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац истакао је да је сарадња свих субјеката значајних за безбједност у овој локалној заједници на високом нивоу и да је за сваку похвалу.

Он је нагласио да је питање неовлаштене производње и промета дроге један од кључних проблема у свим заједницама Републике Српске и БиХ.

Према његовим ријечима, полицијски службеници су крајем прошле и почетком ове године све ресурсе усмјерили ка рјешавању те проблематике, што ће чинити и убудуће.

"У досадашњем периоду имали смо више акција које су резултирале одузимањем велике количине наркотика и процесуирањем одређеног броја лица која се баве препродајом наркотика", навео је командир Полицијске станице Соколац.

Када је ријеч о вршњачком насиљу, Шаренац је рекао да је ове године евидентиран један случај гдје су починиоци процесуирани и надлежном тужилаштву прослијеђен извјештај о почињеном кривичном дјелу јер је ријеч о вишеструком повратнику вршења кривичних дјела.

Шаренац је најавио да ће Полицијска станица Соколац у договору са представницима основих и средњих школа спроводити кампању "Оружје не штити, оружје убија", која је почела 16. и трајаће до 31. маја.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници Полицијске станице Соколац, школа, Ватрогасног одјељења и надлежних општинских служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана