Софијин рукопис најљепши

Ј. И.
Софијин рукопис најљепши

ДЕРВЕНТА - Ученица четвртог разреда Основне школе из Власенице Софија Ковачевић освојила је прво мјесто на конкурсу за најљепши ћирилички рукопис који је организовало Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” из Дервенте.

На конкурс је стигао 51 рад, а предсједник “Просвјете” Далибор Ђекић рекао је за “Глас Српске” да су сви носили посебну љепоту, па је комисија имала тежак задатак да изабере побједника.

- Конкуренција је била јака. Радове је оцјењивала комисија коју су чинили ликовни умјетници и професори и одлучили су да то буде рад Софије Ковачевић - казао је Ђекић.

Поред ђака, такмичити су се могли и одрасли, али, како каже Ђекић, аутори највећег броја радова су школарци.

- То је вјероватно због тога што се професори труде да што више промовишу значај српског језика и писма - истакао је Ђекић.

Мајка побједнице Ленка Ковачевић, која је уједно и професор српског језика и књижевности, потврдила је да је Софија, поред своје преданости, веома талентована за ову област, па тако са скоро сваког такмичења понесе прву награду.

- Софија је и прошле године освојила друго мјесто на овом конкурсу, а поред тога кући доноси бројне награде када је у питању калиграфија - рекла је поносна мама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана