Смотра фолкора пред пуним тргом у Братунцу

Срна
Смотра фолкора пред пуним тргом у Братунцу

БРАТУНАЦ - На позорници на Тргу Милоша Обилића у Братунцу вечерас је приређена смотра фолкора на којој је наступило девет културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Србије пред више од хиљаду грађана овог мјеста и сусједне Сребренице.

Вече фолкора одржано је у оквиру културне манифестације "Културно-љето-Братунац 2021", која је почела 19. јула и први пут се одржава на братуначком тргу.

Поздрављајући и захваљујући учесницима за одзив, директор братуначког Дома културе Радован Петковић рекао је да су културно-умјетничка друштва, његујући игру, пјесму, обичаје и традицију, дала велики допринос очувању српског идентитета и духовности.

"Ово је вече српске културне баштине, стваралаштва, традиције, насљеђа, младости и заједништва. Ово дружење треба да прерасте у традицију и да смотра фолклора постане синоним српског јединства и очувања идентитета и националне припадности", поручио је Петковић.

У програму на братуначком тргу вечерас су се сплетовима пјесама и игара из разних српских крајева представила културно-умјетничка друштва "Младост" из Нове Пазове и Пецке, "Браћа Недић" из Осечине, "Бирач" из Власенице, фолклорни ансамбл "Мина и Андреј" из Малог Зворника, "Азбуковица" из Љубовије, "Мост" из Братунца и српска културно-умјетничка друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић" из Сребренице и "Кравица" из истоименог мјеста.

Након представљања и богатог програма на градској позорници на крају програма учесници су заиграли заједничко километарско коло у неколико прстенова са грађанима на Тргу Милоша Обилића.

Организатори смотре били су КУД "Мост" и Дом културе из Братунца.

"Културно љето-Братунац 2021" завршава се 10. августа дјечијим музичким кабареом у извођењу глумаца Слободана Нинковића и Јовице Тишме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана