Служен помен за 28 погинулих радника фабрике "Фамос"

Срна
Служен помен за 28 погинулих радника фабрике "Фамос"

ПАЛЕ - На Палама је данас служен помен за 28 радника предузећа "Фамос" који су погинули као борци Војске Републике Српске у протеклом рату.

Цвијеће на споменике некадашњим радницима "Фамоса" и на спомен-плочу радницима "Фабрике мотора специјалне намјене" положили су чланови породица погинулих бораца, а вијенце делегација мјесне борачке организације Коран, општине Пале и Ветерани војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Осим бораца и команданта Јахоринског батаљона Бранислава Лопатића, у делегацији Мјесне борачке организације Коран била је и Бојана Самарџија, чији отац је погинуо на Жепи јуна 1992. године.

Пригодну бесједу након парастоса и полагања цвијећа и вијенаца одржао је млади историчар Стефан Лопатић, члан Комисије у Борачкој организацији Пале за очување традиције ослободилачких ратова.

У одбрамбено-отаџбинском рату живот за свој народ дало је 25 радника "Фамоса" и три радника "Фабрике мотора специјалне намјене", саопштено је из Борачке организације општине Пале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана