Скупштина србачког Удружења пензионера: Чланарина повећана за марку

Д. Ј.
Скупштина србачког Удружења пензионера: Чланарина повећана за марку

СРБАЦ - Од 2.700 пензионера из Српца, око 94 одсто су чланови србачког Удружења пензионера и њихова просјечна пензија је на крају прошле године износила 431 КМ, а након редовног годишњег усклађивања повећана је на 490 КМ, што је ублажило посљедице поскупљења.

Ово је изјавио секретар удружења Славко Малешевић и додао да је то и даље мање од просјечне пензије у Републици Српској која износи 540 КМ.               

Малешевић је на годишњој скупштини србачких пензионера, која је одржана ових дана, рекао да је прошле године умро 121 њихов члан, што је око пет одсто од укупног броја.

- Кроз накнаде члановима породица преминулих исплаћено је око 50 одсто годишњих прихода. Поред тога је исплаћено 260 једнократних новчаних помоћи и све то не бисмо могли без финансијске помоћи општине Србац - рекао је Малешевић.

Предсједник србачких пензионера Остоја Ромић рекао је да су због повећане смртности њихових чланова одлучили да повећају чланарину са три на четири КМ.

- Могли смо бирати да ли да смањујемо износ новчане помоћи или да повећамо чланарину и добили смо сагласност свих десет мјесних одбора за повећање јер нема смисла да се уз сва поскупљења умањује помоћ нашим члановима - рекао је Ромић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана