Скупштина града Бијељина усвојила нацрт ребаланса буџета

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА - Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су данас Нацрт ребаланса буџета, као и одлуку којом се даје банкарска гаранција на милион КМ за експропријацију и рјешавање имовинско-правних односа за Дрински насип.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић је рекао да су усвојили и одлуку која се односи на додјелу бесповратних 200.000 КМ самосталним предузетницима чије пословање је угрожено усљед пандемије.

"Усвојили смо и одлуку којом ће се проширити мјесно гробље у Батковићу, што су подржали сви одборници, као и одлуку о телекомуникациони водовима који више неће ићи испод земље већ преко бандера", рекао је Ђурђевић.

Када је ријеч о Извјештају о реализацији буџета за прво полугодиште, Ђурђевић је оцијенио да ништа капитално није урађено што "црно на бијело" потврђује и документ приложен одборницима, који данас није добио потребну подршку.

Он је навео да је у документу наведено да је за изградњу комуналне инфраструктуре, од предвиђених око 1,8 милиона КМ, утрошено око 6.000 КМ што сматра "срамотом за град".

Ђурђевић је истакао да је и експропријација, односно рјешавање имовинско-правних односа око 30 одсто, а јавна хигијена односно око три одсто, реализација капиталних инвестиција седам одсто, а да је, гледано по одјељењима, Одјељење за стамбено-комуналне послове имало извршење око 19 одсто, а Одјељење за просторно уређење око 16 одсто.

"Ово су одјељења која треба да носе развој града и ми нисмо задовољни начином на који се он развија", рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана