Школа у Кукуљама добила тапациране столице: Бољи услови за 120 ђака

Д. Ј.
Школа у Кукуљама добила тапациране столице: Бољи услови за 120 ђака

СРБАЦ - Основна школа “Доситеј Обрадовић” из Кукуља добила је 125 нових столица захваљујући којима ће ђаци из Кукуља, Лилића, Косјерова и Петровог села добити боље услове за наставу.

Столице, вриједности око пет хиљада марака, донирао је власник предузећа “Дарко комерц” из Косјерова Дарко Секимић.

- Некада сам био ученик у овој школи, што ме је мотивисало да пружим помоћ. Мени је то истовремено и част и обавеза. Столице су тапациране, тако да ће ђацима бити удобно за вријеме часа - рекао је Секимић.

Један од 120 ђака који похађа ову школу, ученик деветог разреда Немања Зец, каже да је са школским друговима захвалан на овом лијепом гесту јер су старе столице биле неудобне.

- Било је тешко у њима сједити и концентрисати се на учење јер су многима стварале болове у кичми - рекао је Немања.

Директорица школе Силвана Секулић захвалила је донатору из Косјерова, али и предсједнику Савјета мјесне заједнице Кукуље Радојици Видовићу уз чији ангажман је стигао овај вриједан поклон, као и средства за реконструкцију крова школе, за шта је Влада РС издвојила 120.800 КМ.

- Уз подршку Савјета и општине Србац одобрен нам је овај пројекат како бисмо ријешили вишедеценијски проблем крова који је прокишњавао. Сада ће бити урађена термоизолација и биће много топлије у учионицама. Двије трећине радова је већ завршено и очекујем да ће бити готови за десетак дана - рекла је Секулићева.

Видовић каже да је најављена подршка Владе РС за замјену столарије на школи у идућој години.

- Тренутно се одвија и унутрашње уређење друштвеног дома у нашем селу, чију изградњу је такође помогла Влада РС и кабинет предсједника Републике. Очекујемо да дом наредне године буде у потпуности стављен у функцију, чиме ће наше село у значајној мјери обновити своју инфраструктуру - истакао је Видовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана