Скокови са Старог моста у Мостару 26. јула, упитно присуство публике

Srna
Скокови са Старог моста у Мостару 26. јула, упитно присуство публике

МОСТАР  - Традиционални скокови са Старог моста, такмичење које ће ове године имати 454. издање, одржат ће се 26. јула, без обзира на епидемиолошку слику у земљи тог дана, потврђено је за Анадолу Агенцy из Клуба скакача у воду Мостари, који је организатор манифестације.

Упитно је да ли ће због ситуације на границама, Скокови овог пута имати међународни карактер, као и да ли ће на платоу испод Старог моста присуствовати публика.

“Не можемо напамет говорити, посебно не о евентуалним гостима који долазе од Србије до Словеније, а који су и овог пута исказали жељу да буду учесници манифестације. Не знамо ни колико ће скакача узети учешће, нити да ли ће публици бити дозвољен приступ, али је сигурно да ће се манифестација одржати. Датум је, од раније је познато, 26. јули, а почетак је заказан за 16 сати. Надамо се да ће публика присуствовати, јер се због публике све и дешава“, рекао је за Анадолу Агенцy гласноговорник Клуба скакача Саша Оручевић.

Скокове ће и ове године уживо преносити Фаце ТВ, док неки од попратних садржаја на које је публика навикла, већ сад је познато, неће бити организовани.

“Не можемо организовати концерт, али ће се сасвим сигурно уприличити традиционална бакљада и остала дружења“, најавио је Оручевић.

Скокови са Старог моста најстарије су такмичење у Босни и Херцеговини и један од најзначајнијих догађаја у Граду Мостару. Манифестација није прекинута чак ни у рату када се скакало под гранатама, и то без присуства публике. Титулу најбољег у категорији скокова на ноге ове године бранит ће Игор Казић, док је прошлогодишњи побједник у скоковима на главу Лоренс Листо одлучио окончати каријеру. Рекордери по броју побједа управо су Листо и легендарни Емир Балић, који су се на побједничко постоље пењали чак 13 пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана