Шеранић у Вишеграду:Савременом опремом до унапређења здравстевне услуге

Срна
Шеранић у Вишеграду:Савременом опремом до унапређења здравстевне услуге

ВИШЕГРАД- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас са начелником Вишеграда Младеном Ђуревићем о тренутној епидемиолошкој ситуацији у овој локалној заједници и о дигитализацији рендген опреме вишеградског Дома здравља.

Шеранић је рекао да ће савременом опремом у Дому здравља у Вишеграду бити унапријеђена здравствена услуга.

- Разговарали смо и о начину будуће организације Дома здравља у оквиру тренутне епидемиолошке ситуације, који подразумијева унапређење пријемног капацитета амбуланти и остваривање права пацијената у свакој локалној заједници - истакао је Шеранић.

Он је навео да актуелна епидемиолошка ситуација налаже како приступити мјерама и да се свака држава прилагођава и приступа ситуацији на свој начин.

- Институт за јавно здравље Републике Српске седмично анализира трендове и прати епидемиолошке извјештаје који долазе са терена, односно из домова здравља, те на основу тога предлаже Републичком штабу како треба даље дјеловати - истакао је Шеранић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Влада Републике Српске има изузетан однос према овој општини.

- Недавно је Дом здравља од Владе добио 30.000 КМ за савремени рендген апарат, за шта смо веома захвални. Разговарали смо и о помоћи за Центар за социјални рад, јер њихове просторије нису адекватне, а у наредних неколико мјесеци замијенићемо их са просторијама Пореске управе Републике Српске и адекватно их опремити - нагласио је Ђуревић.

Он је подсјетио да ће, уз помоћ Владе Републике Српске, Дом здравља у Вишеграду ући у пројекат енергетске ефикасности.

- На такав начин, ова установа ће бити додатно опремљена и осавремењена, што ће омогућити боље услове за све запослене и оне којима су потребне услуге Дома здравља - рекао је Ђуревић.

Директор Дома здравља у Вишеграду Снежана Ђуровић захвалила је министру Шеранићу на данашњој посјети, те додала да Влада Републике Српске и ресорно министарство свестрано помаже свим здравственим установама у Српској.

Састанку су присуствовали и директор Центра за социјални рад Дејан Савић и директор "Хидроелектрана на Дрини" Недељко Перишић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана