Семинар за библиотекаре и књижничаре одржан у Бијељини: Нова правила књигу преселила на онлајн платформе

Љ. А.
Семинар за библиотекаре и књижничаре одржан у Бијељини: Нова правила књигу преселила на онлајн платформе

БИЈЕЉИНА - Пандемија вируса корона увела је нова правила рада библиотека, преселила писану ријеч на друштвене мреже и онлајн платформе, гдје су библиотекари радили у потпуно другачијим условима, али у појединим сегментима и унаприједили свој рад.

Закључено је то на 18. стручном семинару за библиотекаре и књижничаре који је, с циљем континуиране едукације, одржан у бијељинској Библиотеци “Филип Вишњић”. Тема семинара била је “Посвећен библиотекар, задовољан корисник”.

- Суочили смо се заиста са великим изазовима. Прилагодили смо се друштвеним мрежама и онлајн платформама и покушавамо да наш рад пренесемо на тај начин и још неке програме тако радимо - рекла је директорица Народне библиотеке “Филип Вишњић” Жељана Арсеновић.

Истакла је да је ове године епидемиолошка ситуација нешто повољнија и да је током љета организован велики број књижевних вечери и радионица.

Према ријечима Арсеновићеве, свакодневно се повећава број чланова, а прошлу годину завршили су са приближно 10.000 чланова.

Пандемија вируса корона увела је нова правила, али и унаприједила рад библиотека. Период ограничених мјера у сусједству су искористили и за креативни рад дјеце са потешкоћама у развоју која су имала прилику да искажу свој таленат и буду адекватно награђена.

- Могу рећи да смо ми били креативни. Организовали смо ликовно-литерарни конкурс на четири теме, а преко сајта школе презентовали смо кратке приче српских писаца. То је било веома квалитетно, а тај период је био добар за школу јер смо све своје креативне квалитете успели да искористимо на најбољи начин - рекла је директорица ОШ “Свети Сава” из Шапца. Семинару су присуствовали библиотекари и књижничари са подручја Бијељине, Угљевика, Лопара, Доњег Жабара, Пелагићева и Осмака те гости из Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана