“Семберске новине” гласило грађана Бијељине прославило 40 година рада

Срна
“Семберске новине” гласило грађана Бијељине прославило 40 година рада

БИЈЕЉИНА - Јавно гласило са најдужом традицијом у Бијељини “Семберске новине” обиљежиле су данас јубилеј 40 година од оснивања током којих су објављена 1.262 броја листа.

Градоначелник Мићо Мићић рекао је на свечаности да “Семберске новине” четири деценије објективно информишу грађане о животу у регији и да заслужују све похвале и признања, наводи се у саопштењу Градске управе.

Вршилац дужности директора “Семберских новина” Тања Којић захвалила је свима који 40 година прате рад овог листа, подржавају га и помажу да буде бољи.

О захтјевном послу новинара говорила је главни и одговорни уредник листа Верица Зеленовић, која је упозорила да су људи који се баве новинарством све мање уважавани и све чешће раде под стресом.

Предсједник Организационог одбора за прославу јубилеја Душанка Гаврић навела је да су тим поводом организовали Љетну школу новинарства, промовисали књигу свог новинара Љубе Љубојевића “Булевар добрих комшија”, а до краја године биће приказана и изложба о историји “Семберских новина”.

Аутор збирке репортажа “Булевар добрих комшија” Љубо Љубојевић рекао је да су у књизи објављене приче о људима, мјестима и догађајима из Семберије, подмајевичког краја и Мајевице, које су резултат урођене новинарске радозналости и потребе новинара да упознаје нове људе и да сазнаје нешто ново.

Окупљање садашњих и некадашњих новинара и других запослених у “Семберским новинама”, у присуству и градских челника, одржано је у Галерији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана