Седмица умјетности у Српцу: Млади показали скривене таленте

Д. Ј.
Седмица умјетности у Српцу: Млади показали скривене таленте

СРБАЦ - Српчани који су талентовани за сликарство, музику, плес, фотографисање и израду ручних радова добили су прилику да развију своје вјештине током Седмице умјетности коју је организовало Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, а међу 50 младих било је и оних који до сада нису имали прилику да свој таленат представе широј јавности.

Извршни директор удружења Тања Шњегота рекла је да су организоване радионице на којима су млади стицали знање које ће им помоћи да надограде своје таленте у будућности, а завршни догађај на којем су презентовали све што су научили организован је у башти Дома младих.

- Одржали смо малу ликовну колонију за полазнике од пет до 20 година, а одазвало се 20 учесника који су израдили права мала умјетничка дјела. Посјетили смо и спортско-рекреативни центар у Бардачи, гдје смо приредили курс фотографије у природи, а организовали смо и музичку вјежбаоницу гдје су омладинци усавршавали своје гласовне могућности, свирање на гитари и ритмичку гимнастику - рекла је Шњегота.

Додаје да је велико интересовање владало за мали сајам креативних радионица на којем су учесници добили прилику да израђују накит и украшавају вез, али и слатке специјалитете попут медењака.

Током Седмице умјетности организован је и литерарни конкурс на тему “Вршњачко насиље”, дружење кроз активност “Филмовикенд”, а манифестација је имала и хуманитарни карактер јер су учесници и посјетиоци током завршног концерта прикупили 300 КМ за изградњу нове куће члану руководства “Ц.Е.З.А.Р.”-а Небојши Вученовићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана