Седмица судске нагодбе у Бијељини: Прилика за брже рјешавање спорова

Љ. А.
Седмица судске нагодбе у Бијељини: Прилика за брже рјешавање спорова

БИЈЕЉИНА - У Основном суду у Бијељини до 3. децембра одржава се Седмица судске нагодбе, током које све странке које желе могу на бржи начин закључити судску нагодбу.

- Циљ је рјешавање што већег броја предмета из грађанско-правне области мирним путем, у скраћеном поступку који је економичнији и бржи за странке - рекла је судија Основног суда у Бијељини Жељка Вакичић.

Предности судске нагодбе су вишеструке. Судски поступак је краћи и ефикаснији, а поред осталог спор се окончава закључивањем судске нагодбе пред првостепеним судом.

- Све странке које имају вољу да у својим активним предметима закључе судску нагодбу могу да дођу, а и сам суд идентификује одређен број предмета у којима сматра да постоји могућност да се закључи судска нагодба те писменим путем обавјештава странке о Седмици судске нагодбе - рекла је Вакичићева.

Досадашња искуства показала су да се након седмице судске нагодбе повећава број ријешених предмета односно судских нагодби. У неким случајевима спор се рјешава и на првом рочишту.

У посљедње три године склопљено је 448 судских нагодби.

Из Основног суда Бијељина позвали су све заинтересоване странке, чији се предмети воде пред овим судом, да у наведеном периоду приступе суду те ријеше свој предмет судском нагодбом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана