СДС Семберија: Урбанистичке потенцијале искорисити за квалитетнији живот грађана

Срна
СДС Семберија: Урбанистичке потенцијале искорисити за квалитетнији живот грађана

БИЈЕЉИНА - Странка демократске Српске /СДС/ Семберија основала је данас Одбор за грађевинарство чији је задатак допринос урбанистичком развоју Бијељине и максималном искориштавању урбанистичких услова за унапређење квалитета живота грађана.

Члан овог одбора Младен Петровић истакао је на оснивачком састанку да постоје могућности да се унаприједе просторно-планска рјешења и навео да грађани траже што више зелених површина и паркинга, наводи се у саопштењу СДС Семберија.

Петровић је навео да то није увијек изводљиво због неподударања интереса инвеститора и општег интереса, али да ће се тражити најбоља рјешења да се помире ти интереси и добије што љепши и функционалнији град.

"Ово је била прилика да разговарамо и о моделима урбане мобилности, проширењу пјешачких зона, пробним периодима током којих би биле затваране средишње градске улице, на основу којих би могли да планирамо веће грађевинске подухвате у Бијељини", рекао је Петровић.

У Одбору за грађевинарство СДС Семберија је и Неда Живак, доцент доктор просторног планирања која је радила на универзитетима у Београду и Бањалуци, а дио је и базе стручњака за просторно планирање УНДП-а.

Она је најавила настојање да се у Бијељину пренесу успјешна искуства и рјешења из других средина.

У саопштењу се наводи да је међу члановима новог страначког одбора и Маријан Маријановић, сарадник неколико међународних установа за просторно планирање и докторанд у овој области у Енглеској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана