Sberbank а.д. Бањалука поклонила „паметну“ соларну клупу Oпштини Источно Ново Сарајево

ГС
Sberbank а.д. Бањалука поклонила „паметну“ соларну клупу Oпштини Источно Ново Сарајево

Sberbank а.д. Бањалука поклонила је Oпштини Источно Ново Сарајево „паметну“ соларну клупу, која је постављена на Тргу Републике Србије.

Ова „паметна“ соларна клупа ће својим модерним и савременим дизајном омогућити пуњење мобилних телефона, лаптопа и таблета те бесплатан приступ интернету, а садржи и дисплеј за приказивање видео садржаја са сервисним информацијама Oпштине Источно Ново Сарајево.

Функционише по принципу соларних панела, користећи сунчеву енергију, те ће се грађани на овај начин увјерити у предности соларне енергије.

-Као активан члан заједнице у којој послујемо, циљ нам је да стратешки учествујемо у пројектима попут овог, којим настојимо подржати примјену  енергетски ефикасних и еколошких рјешења за свакодневни живот грађана. Данашњим поклоном Oпштини Источно Ново Сарајево и њеним грађанима, желимо дати допринос развијању свијести о важности очувања животне средине - изјавила је Гордана Крајишник, руководилац филијале Источно Сарајево.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева и Јован Катић, начелник Oпштине Источно Ново Сарајево изразили су захвалност Sberbanci, која је као друштвено одговорна институција донирала „паметну“ соларну клупу, и тиме дала свој допринос Граду Источно Сарајево и Општини Источно Ново Сарајево и њеним грађанима.

-Овај поклон Sberbankе нашем граду и општини, поред свог савременог изгледа и бројних функционалности, грађанима ће олакшати свакодневне активности. Кроз овакве иницијативе и пројекте подстичемо свијест и савјест свих нас о здравој и чистој околини за угодније и љепше мјесто за живот - изјавио је овим поводом Јован Катић, начелник Општине Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана