Шамац: Ватрогасци поново гасе пожаре на димњацима

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - Шамачки ватрогасци су од почетка године угасили три пожара на димњацима изазвана нехатом појединаца, али је смањен број пожара на контејнерима захваљујући предузећу "Слободна зона" које је инсталирало оставке за пепео.

Старјешина професионалне Територијалне ватрогасне јединице Шамац Слободан Миловановић изјавио је Срни да је од почетка гријне сезоне било 12 пожара на димњацима.

"За сада је гашење пожара на димњацима прошло без неке велике штете, али углавном морамо да интервенишемо. Нечија неодговорност прави проблем и другим грађанима, поготово гдје постоје етажни власници", рекао је Миловановић и апеловао на грађане да очисте своје димњаке.

Он је напоменуо да је опрема и техника спремна за интервенције, да је извршено сервисирање и све што је потребно.

"Проблем је што не посједујемо опрему за спашавање у саобраћајним несрећама. Развални алат још није набављен и не зна се када ће", каже Миловановић.

Он је навео да су се током јануара догодиле двије саобраћајне несреће након којих су интервенисали, али да, на срећу, није било потребе за развалним материјалом.

"Цијена развалног материјала је од 18.000 евра до 20.000 евра. Када бисмо га купили, био би кориштен за општине Шамац, Доњи Жабар и Пелагићево, али нема начина да се то набави", рекао је Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана