Шамац: Одржан хуманитарни концерт за трогодишњу Сару Максимовић

Srna
Шамац: Одржан хуманитарни концерт за трогодишњу Сару Максимовић

ШАМАЦ - У Шамцу је одржан хуманитарни концерт "Срцем за Сару" на којем су прикупљене 3.844 КМ за лијечење трогодишње Саре Максимовић из села Баткуша која болује од ријетке болести /мукополисахаридоза/ и потребно јој је око 150.000 евра за пресађивање коштане сржи и лијечење на клиници у Турској.

 

Хуманитарни концерт организовали су шест кафића и група "Трокадеро" из Шамца. Власник угоститељског објекта "Сан Ремо" Јанко Дујмушић каже да је концерт одржан на иницијативу члана групе "Трокадеро" Илије Газетића, те да су им се придружили власници кафића "Барон", "Емпоријум", "Мисија", "Бос" и Кафе-бар.

"Желимо да покажемо да у Шамцу има добрих људи који желе да помогну и да смо увијек били солидарни. Ово је једна у низу хуманитарних манифестација које се одржавају ових дана на шамачком подручју за помоћ у лијечењу трогодишње Саре", рекао је Срни Дујмушић након синоћњег концерта.

Дневнице се одрекло 10 конобара из шест кафића, а међу њима је Ријалда Топчагић која каже да је жељела да искаже хуманост на дјелу. Она је позвала све људе добре воље да се укључе у акцију и да помогну, а то могу урадити у свим маркетима на шамачком подручју, као и у Модричи, Брчком и Бањалуци.

Трогодишња Сара Максимовић болује од тешке ријетке болести мукополисахаридоза тип 1 /Хурлер-Схеиеов синдром/.

Њеном тијелу недостаје важан ензим због чега је потребно извршити пресађивање коштане сржи како не би дошло до отказивања свих органа и преране смрти.

Према препоруци љекара из Турске, Сара би требала у наредних мјесец дана или максимално два да се подвргне трансплантацији, а цијена трансплантације и лијечења је око 150.000 евра.

Сарин отац Перица и мајка Јелена, те њихови пријатељи, апелују да се људи добре воље одазову и помогну малој Сари.

На Градском тргу у Шамцу сутра седам козметичких салона организује "мејк-ап артисти" за прикупљање средстава за малу Сару, а у недјељу, 7. јуна, у Крушковом Пољу хуманитарну представу извешће позориште "Бибац".

Уплате се могу вршити на жиро рачун: Наша банка 5544020008431072, Девизни рачун: Наша банка АД Бијељина, Филијала Брчко, Свифт-код: ПАВЛАБА22, ИБАН: БА395542030004841056. Адреса је: Перица Максимовић, Баткуша 10 БА-76230 Шамац, кореспондент Павловић банка интернационал, пејпал: дора.сцхнаубелт@гмаил.цом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана