Шамац: На јесен изградња и санација стамбених објеката за повратнике

Srna
Шамац: На јесен изградња и санација стамбених објеката за повратнике

ШАМАЦ - На ранг-листи потенцијалних корисника за санацију и изградњу стамбених објеката, коју је објавило федерално Министарство расељених особа и избјеглица, налази се и 27 лица са подручја општине Шамац, а коначна реализација овог програма очекује се на јесен, изјавио је Срни замјеник начелника ове општине Иво Блажановић.

 

Он је додао да је у току жалбени рок, након његовог истека биће установљена коначна ранг-листа, а потом ће комисијски бити извршен преглед стамбених објеката изабраних корисника. Блажановић је подсјетио да федерално Министарство расељених особа и избјеглица спроводи активности и по расписаном јавном позиву за запошљавање и самозапошљавање у пољопривреди за 2020/2021. годину.

"На прелиминарној ранг-листи налази се 10 кандидата са овог подручја, а након жалбеног рока очекује се уврштавање у коначну ранг-листу још пет до 10 корисника. Ријеч је о програму подршке опремању средствима механизације, набавци стоке, садњи нових расада воћа, обнови пољопривредних објеката и слично", појаснио је Блажановић.

Он је напоменуо да је у току и јавни позив Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске који траје до 15. јуна, а реализује се у три области: остваривање помоћи из Програма одрживог повратка за 2020. годину /пољопривреда и занатство/, подршка удружењима која помажу повратницима, расељеним лицима и избјеглицама и подршка санацији и обнови вјерских објеката, комуналне инфраструктуре и друштвених домова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана