Шамац: Хуманитарни квиз за помоћ у лијечењу трогодишње Саре Максимовић

Srna
Шамац: Хуманитарни квиз за помоћ у лијечењу трогодишње Саре Максимовић

ШАМАЦ - Клуб историчара "Посавина" организовао је у Шамцу хуманитарни паб-квиз с циљем прикупљања новца за трогодишњу Сару Максимовић којој је потребно око 150.000 евра за трансплантацију коштане сржи и лијечење у Турској.

 

Паб-квиз организован је у сарадњи са власником кафића "Сан Ремо" Јанком Дујмушићем.

Предсједник Клуба историчара "Посавина" Маја Видовић рекла је да се квиз састојао из два круга и обухватао је 20 питања из опште културе.

"Побједник квиза је Јанко Јоксимовић из Модриче који је, уз диплому, од организатора добио на поклон књигу. Питања за квиз из опште културе саставили смо професор Димитрије Живановић и ја", навела је Видовићева након синоћњег квиза.

Сара болује од тешке и ријетке болести мукополисахаридоза тип један и њеном тијелу недостаје важан ензим, због чега долази до отказивања свих органа.

По препоруци љекара из Турске, Сара би требало да се у року од мјесец дана или максимално два подвргне трансплантацији.

За лијечење Саре Максимовић новац се може уплатити на жиро рачун Наше банке - 5544020008431072, девизни рачун код Наше банке Бијељина, Филијала Брчко СЊИфТ-ЦОДЕ: ПАВЛАБА22, ИБАН: БА395542030004841056, на адресу Перица Максимовић, Баткуша, Шамац ЦОРРЕСПОНДЕНТ БАНКС Оф ПАВЛОВИЦ ИНТЕРНАТИОНАЛ БАНК, те ПаyПал: дора.сцхнаубелтЖгмаил.цом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана