“Шах Цара Душана” од петка у Бијељини

ГС

МИЛИЋИ - Академски сликар и вајар Дарко Јурошевић из Милића у петак, 3. јула, отвориће изложбу скулпторских инсталација под називом “Шах цара Душана” у Галерији бијељинског Центра за културу.

Јурошевић је рекао да “Скулпторске инсталације”, које ће У Бијељини бити изложене десетак дана, припадају класичним вајарским остварењима.

Према његовим ријечима, мимо поетике кроз умјетников доживљај стварања тродимензионалне форме у простору, онако како ће га посматрач доживјети, постоји још чинилаца који су битни да би “скулпторске инсталације” стварале комуникацију са публиком.

“Ако посматрамо свеобухватну цјелину или као концепт скулпторских инсталација, Шах цара Душана је мултимедијални пројекат”, нагласио је Јурошевић.

Он је додао да је и раније излагао у Бијељини, а овога пута повод је три и по деценије постојања Галерије Центра за културу.

Дарко Јурошевићи је завршио Академију ликовних умјетности у Новом Саду у класи професора Драгана Шупута. Излагао је на више колективних изложби, а самостално се представљао у Милићима, Новом Саду, Тузли и Бијељини.

Изложба у Галерији бијељинског Центра за културу биће отворена у петак у 20.00 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана