Са Трга Републике Србије пуштени љубичасти балони

Срна
Са Трга Републике Србије пуштени љубичасти балони

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Поводом Међународног дана пријевремено рођене дјеце који се обиљежава данас, са Трга Републике Србије из Источног Новог Сарајева пуштени су љубичасти балони за све “мрвице” које нису добиле најважнију битку.

Након тога у Дјечијој библиотеци организована је промоција сликовнице “Чудесни мали хероји”, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Сликовница “Чудесни мали хероји” настала је из идеје Управног одбора Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској, а у оквиру пројекта “Чаробни мрвичасти свијет”.

У издању Матичне библиотеке Источно Сарајево штампано је 1.500 сликовница, а сва средства од продатих сликовница биће утрошена за куповину медицинске опреме за неонатолошко одјељење у болници Фоча.

Предсједник Удружења Милева Мировић Танић раније је изјавила Срни да ће због тренутне епидемиолошке ситуације ове године “Љубичасти новембар” бити обиљежен мало другачије, али креативност тима “Мрвица” није изостао, па су дружења морали свести на минимум.

Према њеним ријечима, у оквиру обиљежавања 17. новембра љубичастом свјетлошћу обасјана је зграда Предшколске установе “Патријарх Павле” и једна фонтана у општини Источно Ново Сарајево.

Танићева је напоменула да је у Болници “Србија” у Источном Сарајеву у протеклих годину обављено 12 пријевремених порођаја и рођено је 15 “мрвица”, а било је и пет транспорта за Бањалуку, јер се радило о трудницама у ризику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана