Руси заинтересовани за улагања у пољопривреду у Српцу

Д. Ј.
Руси заинтересовани за улагања у пољопривреду у Српцу

Србац - Србац би ускоро могао успоставити сарадњу са руским градом Домодедово која би се одвијала на привредном, културном и спортском плану, закључак је са састанка начелника општине Млађана Драгосављевића са делегацијом Привредне коморе из ове московске области.

Делегацију из Русије су предводили потпредсједник Привредне коморе Денис Кочетов и чланови коморе Александр Попов, Александр Тарарев и Леонид Булига, а састанак са начелником је организован уз посредство Бранка Савановића, предсједника подружнице удружења “Српско-руски мост” за општине Србац, Градишка, Дервента, Лакташи и Прњавор.

Драгосављевић каже да постоји обострани интерес за сарадњу у погледу цјелокупног привредног развоја, са посебним акцентом на пољопривреду, од које живи највећи број грађана Српца.

- Отворила би се могућност извоза готових производа, али и покретања прерађивачких капацитета у Српцу. Остаје нам да у наредном периоду сагледамо који су наши приоритети и шта бисмо им могли понудити, а на сличан начин очекујемо и од њих повратну информацију како бисмо у догледно вријеме потписали протокол о сарадњи - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана